Nordisk ungdom i bæredygtige samfundNordisk ungdom i bæredygtige samfund
Nordisk ungdom i bæredygtige samfundNordisk ungdom i bæredygtige samfund

Den Nordiske Ungepulje er åben!

Læs mere og ansøg herunder.

Fristen er tirsdag d. 26. oktober 2021 (når som helst).

Hvis du har nogle spørgsmål du ikke får svar på herunder, kan du altid kontakte NUBF's sekretariat på info@nordicyouth.org

Vi glæder os til at se alle jeres spændende aktiviteter!

Den Nordiske Ungepulje

Har du en god idé til en aktivitet for unge fra mindst to nordiske lande?

Måske vil I på udveksling hos en venskabsorganisation i et andet nordisk land, eller måske er I en dansk vennegruppe fra en gymnasieklasse, som vil samarbejde med en gruppe fra Finland om et tema, som interesserer jer? Eller måske noget helt tredje? Uanset hvilken idé du har, så søg Den Nordiske Ungepulje til at føre den ud i virkeligheden!

Puljen har til formål at skabe bæredygtige fællesskaber mellem unge i Norden. Puljen støtter aktiviteter planlagt og gennemført af, for og med unge på tværs af hele Norden.

Du kan læse mere om krav og tildelingskriterier i puljens retningslinjer længere nede på denne side.

Man ansøger nederst på denne side, når puljen er åben.

Hvem kan søge?

Alle ungdomsorganisationer og selvorganiserede ungegrupper, som arbejder ud fra en demokratisk struktur, og som hører hjemme i et af de nordiske lande, kan søge om støtte fra puljen. Der skal desuden indgå unge fra mindst to nordiske lande, men gerne flere.

Unge skal være styrende i aktiviteten, der skal planlægges og gennemføres af, for og med unge hovedsageligt mellem 16 og 30 år.

Ansøgningsfrister

Der er to ansøgningsfrister i 2021:

Tirsdag d. 6. april 2021. Søger du her, kan din aktivitet gennemføres fra d. 10. maj og ét år frem.

Tirsdag d. 26. oktober 2021. Søger du her, kan din aktivitet gennemføres fra d. 15. december og frem til d. 30. oktober 2022.

Retningslinjer

Du kan læse puljeretningslinjerne her:

Dansk//Svenska//English

Her finder du en vejledning til din ansøgning:

Dansk//Svenska//English

Hvad kan man søge støtte til?

Puljen støtter aktiviteter, som bidrager til at skabe bæredygtige fællesskaber mellem unge fra to eller flere nordiske lande. Temaet for aktiviteten er op til jer og der er vide rammer, så længe aktiviteten lever op til puljens retningslinjer. Aktiviteten kan være alt fra et weekendseminar, en endagsaktivitet, en sommerlejr og til en virtuel konference. Læs tildelingskriterierne i puljeretningslinjerne for at forstå, hvad bevillingsudvalget kommer til at vægte.

I ansøgningen vil du også skulle forholde til dig, hvordan din aktivitet bidrager til at opfylde nogle af verdensmålene.

BEHØVER DU HJÆLP?

Her er fem muligheder for hjælp, hvad end det er inspiration, matchning med samarbejdspartnere fra andre nordiske lande eller hjælp til ansøgningen du er ude efter:

1) Hjælp via video: Vi har lavet to videoer, der vil hjælpe med din ansøgning til puljen. Den første handler om ansøgningsprocessen. Den anden handler om nogle mulige dilemmaer eller spørgsmål, der kan være gode at tænke over, når du udfylder din ansøgning. NB! Videoerne er på engelsk!

UBF-teamet arrangerer et digitalt vejledningsseminar om puljen omtrent en måned før hver ansøgningsfrist. Næste seminar er d. 3. marts kl. 17-18 (læs mere herunder).

2) Skriftlig vejledning: Der findes også en skriftlig vejledning under puljeretningslinjerne herover.

3) Inspiration, netværk og vejledning: Deltag i projektets årlige ungetræning på Ungdomsøen (læs mere under siden ’Ungetræning’).

4) Netværk og sparring: Bliv en del af projektets Facebook-gruppe. Her kan du præsentere din idé, få sparring og råd, samt søge nordiske samarbejdspartnere. Skriv til projektmedarbejder Nelly Eckegren på ne@duf.dk for at komme med i gruppen.

5) Kontakt NUBF-teamet: Hvis mulighederne her stadig efterlader dig med spørgsmål, er du velkommen til at kontakte folkene bag NUBF. Læs mere under ’Kontakt’.

Har du fået bevilling?

Har du modtaget tilskud fra den nordiske ungepulje, skal du indsende en rapport om, hvordan bevillingen er brugt. Rapporten skal sendes ind senest en måned efter afslutningen af din aktivitet.

Rapporten består af en obligatorisk tro- og loveerklæring, som du henter ned, udfylder og underskriver og sender til ne@duf.dk med jro@duf.dk i kopi. Husk at angive dit projektnummer.

Du må også meget gerne sende os et par billeder, nogle videoklip og et par sætninger om, hvordan aktiviten gik - så bliver vi ekstra glade!

Ansøgningsformular

 

Sådan søger du puljen:
1. Hent ansøgningsskemaet og udfyld det (enten ved at bruge denne pdf-fil eller denne Word-fil).
2. Udfyld det elektroniske ansøgningsskema herunder. Her skal du vedhæfte din udfyldte ansøgningsformular som en pdf- eller Word-fil i trin 4.

 

OBS! Ansøgningen skal skrives på engelsk af hensyn til bevillingsudvalget, hvor der sidder medlemmer fra mange nordiske lande.

Bevillingsudvalget

Medlemmer

Nicholas Kujala, UNR og leder af bevillingsudvalget

Iman Djelloul, LSU

Martin Flindt Nielsen, DUF

Aleksi Murtojärvi, Allianssi

Bogi J. Petersen, FUR

Margeret Bjørge Katanasho, LNU

Sylvía Martinsdóttir, LUF

 

Hvem bestemmer, hvilke ansøgninger der skal modtage støtte?

Puljens bevillingsudvalg afgør, hvilke ansøgninger der skal have støtte. Det gør de ved at holde ansøgningerne op imod puljens retningslinjer, hvor især §4 om tildelingskriterier står centralt.

Bevillingsudvalget består af syv medlemmer under 30 år fra forskellige nordiske lande. Fem af medlemmerne kommer fra de nationale ungdomsråd i de fem selvstændige nordiske lande (Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige). Det sjette medlem kommer fra et ungdomsråd eller en anden ungdomsaktør i et af de selvstyrende områder og roterer efter planen hvert år (Grønland, Færøerne eller Åland). Derudover udpeger Ungdommens Nordiske Råd (UNR) et fast medlem.