Nordisk ungdom i bæredygtige samfundNordisk ungdom i bæredygtige samfund
Nordisk ungdom i bæredygtige samfundNordisk ungdom i bæredygtige samfund

Ungetræning 2022

Ungetræningen finder sted én gang om året i en weekend og i 2022 finder træningen sted på Utøya i Norge d. 6.-8. maj.

Under træningen vil du følge et temaspor, hvor du kan lære mere om, hvordan du kan planlægge aktiviteter med udgangspunkt i temaet. Temaet tjener blot til inspiration, så du er også velkommen til at planlægge aktiviteter, som handler om noget helt andet.

Med udgangspunkt i ungetræningen vil du kunne opdyrke samarbejde med nordiske partnere, som du efterfølgende kan arbejde videre på. På træningen vil vi inspirere dig til, hvordan du/din organisation kan arbejde med demokrati og inklusion og hvordan man kan få mere ud af at arbejde sammen på tværs af Norden.

Under træningen vil du også kunne få praktisk hjælp til planlægningen af aktiviteter, et overblik over finansieringskilder, der kan understøtte jeres aktiviteter. og ikke mindst en unik mulighed for at møde andre unge fra hele Norden.

Ansøgning til ungetræning åbner igen et par måneder inde i 2022 og man søger gennem ungdomsrådet i det land man bor i.

NB! Bemærk, at puljenfristen i dette projekts pulje ligger før ungetræningen (læs mere under 'Puljen'). Det betyder, at ungetræningen bliver en selvstændig begivenhed, men vi kommer dog til at foreslå andre finansieringsmuligheder under træningen.

Flere oplysninger om program, tema, ansøgningsprocessen, m.v. kommer ultimo februar/primo marts.

Find ungetræningen på Facebook

Hvor og hvornår?

Ungetræningen finder sted på Utøya i Norge d. 6.-8. maj 2022.

Ansøgning til ungetræningen foregår gennem dit nationale ungdomsråd og ansøgningsprocessen åbner igen et par måneder inde i 2022.

Hvem kan deltage?

Alle unge mellem 18-30 år fra de nordiske lande kan deltage. Du kan enten deltage på vegne af en selv-organiseret ungegruppe (f.eks. en gymnasieklasse eller en vennegruppe), en ungdomsforening, alene eller sammen med en ven. Det er godt, hvis du allerede har en idé til en aktivitet, men det er ikke et krav for at deltage i ungetræningen.

Det er gratis at deltage og man søger om deltagelse via sit hjemlands ungdomsråd.